Gezondheidstips:

Gouden regel : Een gezonde geest in een gezond lichaam. Tracht 5 min per dag te zweten, en 5 min per dag te lachen.

De basisregel bij gewichtscontrole is de organisatie van de maaltijden binnen de dag. Pluspunten: steeds op hetzelfde tijdstip eten, 's morgens meer eten dan 's avonds, tijd nemen om te eten. Minpunten: lezen onder het eten, discussies tijdens het eten, tv-kijken, rondlopen, onmiddellijk opstaan na het eten. Aan te raden zijn: een aangenaam gesprek, een ontspanningsperiode van 5 minuten na de laatste hap, nu en dan het bestek neerleggen, goed kauwen, porties maken en zich aan die portie houden. 

HaarhygiŽne: in Zuid-Limburg hebben we het hardste water van heel BelgiŽ (meer dan 30 Franse graden). Als het water niet ontkalkt is, is het nuttig met een fles mineraalwater (bij voorkeur Evian) het lichaam na de douche te spoelen.

Drink 3 liter mineraalwater per dag.

Eet zwart brood omwille van de vezels.

Drink geen koffie bij het avondmaal.

Babyverzorging : verwijder de laatste stoelgang uit het aarskanaal. Bij het baden van de baby moet de huid uitgebreid gespoeld worden, liefst ook met mineraalwater (leg het water op de radiator, zo is het steeds op lichaamstemperatuur).
Sommige stoelgang bevat bijtende sappen die de sterkste slijmhuid irriteren. Dit is een beetje individueel, en staat in verband met bepaalde voedingsstoffen (kruiden, alcoholische dranken). Daarom is het onmisbaar dat na elke stoelgang de bidet gebruikt wordt met overvloedig water. Probeer met de vinger het aarskanaal zuiver te maken met koud water.

Zwangerschap : vitaminen en calcium zijn onmisbaar tijdens deze periode, neem daarom elke dag 1 capsule Vitales. Spannende kledij veroorzaakt spataders. Het bloed vertrekt aan de binnenkant van de beenderen, en het loopt terug via de oppervlakte (aders) naar het hart. Door druk komt er een obstructie, dit verhoogt de druk en veroorzaakt spataders, vooral aan de elastiek van de slip in de vroegzwangere periode (spataders : binnenband door buitenband...)

Vaak is een algemene lichaamsgeur een gevolg van stress, vooral tijdens het eten. Deze laat zich zelfs niet door douchen verwijderen.